Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΡΙΣΤΥ ΛΟΥΚΑ, Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΥΜΝΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΟΘΟΝΗ!













1. Κρίστυ, κοιτάζοντας το βιογραφικό σου μένω έκπληκτη από τα πόσα έχεις καταφέρει στη ζωή σου. Πες μας λίγα λόγια για την επαγγελματική πορεία σου μέχρι τώρα.

Σ’ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.. Κοιτάζοντας πίσω βλέπω και όμορφες στιγμές αλλά και δύσκολες στην όλη πορεία μου. Σίγουρα για να πετύχει κάποιος τους στόχους του χρειάζεται να παλέψει με όλα τα εμπόδια που θα συναντήσει στον δρόμο του έχοντας πάντα πειθαρχεία και υπομονή .. Από πολύ μικρή άρχισα να αθλούμαι και να λαμβάνω μέρος σε αγώνες. Μεγαλώνοντας αποφάσισα να σπουδάσω γυμνάστρια αφού πλέον η γυμναστική και η άθληση μου είχαν γίνει τρόπος ζωής!! Είχα δίπλα μου ανθρώπους που με στήριζαν και με βοηθούσαν να κάνω αυτό που αγαπώ, όπως είναι η οικογένειά μου και οι γυμναστές μου Πέτρος Πατσιάς και Στέλιος Αδάμου τους οποίους εκτιμώ και αγαπώ πολυ. Στην πορεία αφού σπούδαζα στην Ελλάδα παράλληλα έκανα διάφορες εκπαιδεύσεις σε ιδιωτικές σχολές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό! Συμμετείχα σε πολλά συνέδρια τόσο σαν φοιτήτρια όσο και σαν παρουσιάστρια αρκετές φορές. Αφού αποφοίτησα και από το μαστερ, αποφάσισα να επιστρέψω στην Κύπρο και να συνεχίσω να δουλεύω εδώ με το ίδιο πάθος.

2. Ποια είναι τα επιτεύγματα σου στο εξωτερικό;

Όπως ανέφερα και πιο πάνω βρέθηκα αρκετές φορές να διδάσκω και να παρουσιάζω σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είχα την τύχη και την τιμή να συναντήσω και να συνεργαστώ με σπουδαίους ανθρώπους στον χώρο μου όπως είναι ο κ.Χρίστος Πραντσίδης (πρόεδρος της ιδιωτικής σχολής GRAFTS HELLAS) o οποίος με εμπιστεύτηκε δίνοντας μου την ευκαιρία να γίνω μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας της σχολής του παρουσιάζοντας τα προγράμματα Yoga και Pilates παράλληλα.
Και αφού μιλάμε για την πορεία μου στο εξωτερικό, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω την τελευταία εμπειρία που έζησα πρόσφατα όπου είναι οι Πανελλήνιοι και Παγκόσμιοι Αγώνες Fitness ( NABBA & WFF 2013). Νιώθω πολύ τυχερή που βρέθηκα ανάμεσα στους καλύτερους και τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου!


3. Σε ποια αθλήματα έχεις διακριθεί;

Η πιο πρόσφατη διάκριση είναι αυτή του Fitness. Με τον συναθλητή μου Γιώργο Μαχαλλεκίδη κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην Ελλάδα και την 4η παγκόσμια στην κατηγορία Fitness Pairs 2013. ( NABBA & WFF 2013)
Επίσης έχω διακριθεί σε αγώνες ενόργανης γυμναστικής, σε αγώνες στίβου και σε αγώνες volley αφού για αρκετό χρονικό διάστημα ( πριν φύγω στο εξωτερικό για σπουδές) υπήρξα αθλήτρια στην ομάδα AEK Λάρνακας.
4. Πως ήταν η διάκριση σου στον παγκόσμιο διαγωνισμό fitness;

Σίγουρα το να κερδίζει κάποιος την πρώτη θέση η να μπορεί να βρίσκεται στην 4αδα μαζί με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου είναι κάτι το μαγικό. Ήταν όμορφη εμπειρία αν και η διαδικασία της προετοιμασίας προπονητικά και η διατροφή που ακολουθούσα μέχρι την ημέρα των αγώνων ήταν αρκετά δύσκολη και απαιτούσε πολύ υπομονή και πειθαρχεία.
5. Πιστεύεις ότι η yoga και το pilates είναι δύο είδη γυμναστικής όχι και τόσο διαδεδομένο στην Κύπρο; Τα προτείνεις από το συνηθισμένο τρόπο εκγύμνασης;

Πάντα ο κόσμος που γυμνάζεται γνώριζε για τη Yoga και το Pilates αλλά δε δοκίμαζε εύκολα να γυμναστεί με αυτά. Πιστεύω ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια άρχισαν να γίνονται πιο «διαδεδομένα» τα δύο αυτά είδη στην Κύπρο! Ακόμα και οι γιατροί (ορθοπεδικοί – γυναικολόγοι) τα τελευταία χρόνια άρχισαν να προτείνουν τις δύο αυτές μεθόδους στους ασθενείς τους πράγμα που εμένα
προσωπικά με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί πιστεύω ότι και τα δύο είδη μπορούν να γυμνάσουν με τον καλύτερο τρόπο χωρίς κραδασμούς και επιπλέον επιβαρύνσεις το σώμα .Τα προτείνω στον κόσμο γιατί δυναμώνουν πολύ καλά το κέντρο του σώματος χωρίς επιβάρυνση στην σπονδυλική στήλη, στην μέση και στον αυχένα, επίσης προσφέρουν και τα δύο ευλυγισία, ισορροπία και το πιο σημαντικό στις μέρες μας.. Απομακρύνουν άμεσα το άγχος της καθημερινότητας!!
6. Σε πόσο βαθμό η γυμναστική μας χαρίζει ομορφιά; Είναι από μόνη της αρκετή;

Η γυμναστική μας χαρίζει ομορφιά στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό που μπορεί κάποιος να φανταστεί.. Πιστεύω έντονα ότι η γυμναστική σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή και τον καλό τρόπος ζωής μας χαρίζει χρόνια, μας ομορφαίνει και μας κάνει να νιώθουμε πολύ μα πολύ ωραία καθημερινά!! Πιστεύω πώς έτσι νιώθουν όσοι ακολουθούν αυτό τον τρόπο ζωής, τον οποίο προτείνω σε όλους!
7. Πως ήταν η εμπειρία σου στην τηλεόραση, σε βοήθησε στη δουλειά σου;

Η τηλεόραση ήταν και είναι πραγματικά μια πολύ όμορφη και ευχάριστη εμπειρία για μένα αφού είχα και έχω την τιμή να συνεργάζομαι με καταπληκτικούς ανθρώπους όπως είναι η Γαβριέλα Χριστοδούλου και η παραγωγή της εκπομπής «Καλή σας Μέρα» όπου και βρίσκομαι κάθε Τετάρτη στην πρωινή εκπομπή μαζί τους! Επίσης με τον δημοσιογράφο Χριστόδουλο Χριστοδούλου συνεργαζόμαστε κάνοντας έρευνες για θέματα γύρω από τον αθλητισμό (πχ. Αθλητισμός και αναβολικά / Αθλητισμός και ανορεξία) σε συνεργασία με τον γιατρό κ.Σχίζα πράγμα που με βοηθάει να έχω συνεχή τριβή και να εμπλουτίζω ακόμα περισσότερο τις γνώσεις μου κατά συνέπεια ναι με έχει βοηθήσει πολύ στη δουλεία μου.
8. Έχουμε μάθει ότι παρουσιάζεις προγράμματα fitness τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό πως είναι αυτή η εμπειρία;

Ναι είναι αλήθεια ότι παρουσιάζω προγράμματα όπως Power Yoga και Pilates σε συνέδρια και σε Fitness Events στην Κύπρο και στο Εξωτερικό. Τα τελευταία Fitness Εvents που πραγματοποιήθηκαν ήταν σε δυο μεγάλα νησιά της Ελλάδας (αμέσως μετά από τους παγκόσμιους αγώνες) και ένα στην όμορφη Λεμεσό. Όλα είχαν τεράστια επιτυχία και εύχομαι να μπορούμε όλοι μαζί κάθε χρόνο να προωθούμε την γυμναστική με το ίδιο πάθος!!
9. Πιστεύεις ότι η διασημότητα είναι δώρο;

Πιστεύω ότι ένα διάσημο πρόσωπο μπορεί να προωθήσει την δουλειά του ή ότι άλλο θέλει πολύ πιο εύκολα αλλά πιστεύω επίσης ότι εάν δεν έχει αξίες, ευγνωμοσύνη , σεβασμό και ευγένεια προς τους συνανθρώπους / συνεργάτες του μπορεί να τα χάσει όλα εξίσου εύκολα.
10. Τέλος, ποιές είναι οι κορυφαίες 3 συμβουλές που θα έλεγες σε μας για να τις εντάξουμε στην καθημερινότητα μας;

* Θα πρότεινα να αφιερώνετε 1 ώρα την ημέρα για τον εαυτό σας κάνοντας γυμναστική (περπάτημα στο πάρκο, βόλτα με το ποδήλατο, κολύμβηση κλπ).
* Αποφύγετε την καθιστική ζωή
* Κόψτε /μειώστε το κάπνισμα







Επιμέλεια Συνέντευξης : Στάλω Κωνσταντίνου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost