Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

8 Μυστικά για όμορφα μαλλιά

Τα ωραία και λαμπερά μαλλιά δεν μας προσθέτουν μόνο περισσότερηλάμψη και γοητεία, αποτελούν ένδειξη υγείας και ευεξίας. Ακολουθείστε τους παρακάτω τρόπους για να έχετε και να διατηρείτε τα μαλλιά σας όμορφα και λαμπερά.

1. Το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε πρέπει να ταιριάζει με την τύπο των μαλλιών σας (λιπαρά μαλλιά, ξηρά μαλλιά, βαμμένα μαλλιά, κανονικά κ.α) αν λούζεστε καθημερινά επιλέξτε σαμπουάν για συχνή χρήση.
2. Η κρέμα μαλλιών πρέπει και αυτή να αντίστοιχη με τον τύπο των μαλλιών σας. Είναι καλό να την χρησιμοποιείτε γιατί βοηθά στο ξεμπέρδεμα των μαλλιών και τα βοηθά να φαίνονται ακόμη πιο λαμπερά. Προσοχή όμως αν έχετε λιπαρά μαλλιά, καλό είναι να την αποφεύγετε, γιατί επιδεινώνει το πρόβλημα.
3. Η μάσκα είναι απαραίτητη, ειδικά αν έχετε βαμμένα μαλλιά. Οι ειδικοί συνιστούν την εβδομαδιαία χρήση της, ανεξάρτητα από τον τύπο μαλλιών σας, γιατί βοηθά στην εξαφάνιση ψαλίδας, κάνει τα μαλλιά σας ευκολοχτλένιστα.
4. Η χτένα που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι αντίστοιχη με τα μαλλιά σας. Μην ξεχνάτε τον κανόνα αποφυγής χτένας με πυκνά δοντάκια γιατί προκαλεί ψαλίδα.
5. Αρχίστε να χτενίζετε τα μαλλιά σας από τις άκρες και μετά συνεχίστε με τα πάνω, έτσι ώστε να τα ξεμπερδέψετε γρηγορότερα αν έχετε μακριά μαλλιά.
6. Τα προϊόντα styling καλό είναι να χρησιμοποιούνται με μέτρο, καθώς κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά, προκαλούν ψαλίδα και πολλές φορές ευθύνονται για την τριχόπτωση.
7. Καλό είναι τα μαλλιά να κουρεύονται συχνά, τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες.
8. Τέλος, ενισχύστε την διατροφή σας με βιταμίνη Ε (φρούτα, κρέας, ξηροί καρποί), η οποία είναι ιδιαίτερα ευεργετική τόσο για τα μαλλιά σας, όσο και για την επιδερμίδα σας.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost