Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ελέγξτε την υγεία των μαλλιών σας

Τα μαλλιά χαρακτηρίζουν την εικόνα κάθε γυναίκας και κάθε γυναίκα θέλει να είναι λαμπερή και εντυπωσιακή. Δυστυχώς, δεν έχουν όλες οι γυναίκες τα μαλλιά που επιθυμούν και αυτό οφείλετε σε μια σειρά από παράγοντες. 


Ο πρώτος παράγοντας, που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, είναι o γενετικός, καθώς το χρώμα και η υφή των μαλλιών, καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από το DNA και την κληρονομικότητα. Σημαντικό ρόλο παίζει, επίσης, η υγεία μας, η έντονη ζωή, το μεγάλο άγχος και το μολυσμένο περιβάλλον των σύγχρονων πόλεων, που επιβαρύνουν εκτός από την υγεία του σώματος και την υγεία των μαλλιών. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τροφές που τρώμε, καθώς η κατανάλωση γρήγορου και χαμηλής ποιότητας φαγητού και η έλλειψη βιταμινών, επηρεάζουν σημαντικά τα μαλλιά και συμβάλλουν στο σπάσιμο, την εμφάνιση ψαλίδας και την αδυναμία των μαλλιών.

Ωστόσο, ο παράγοντας που επηρεάζει περισσότερο από όλα την υγεία των μαλλιών είναι η φροντίδα που τους δίνουμε. Συχνά δεν έχουμε χρόνο και αμελούμε την φροντίδα τους, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό και αρκούν μερικά λεπτά κάθε ημέρα.

Η καλή φροντίδα των μαλλιών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά και γρήγορα την υγεία των μαλλιών και να προκαλέσει μια εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνιση των μαλλιών σας.
Τα υγιή μαλλιά πρέπει να είναι απαλά, ευκολοχτένιστα, λαμπερά και ενυδατωμένα. Ελέγξτε την υγεία των δικών σας μαλλιών με τέσσερα απλά τεστ:


1ο Τεστ

Κάντε τα μαλλιά σας μια πλεξούδα έχοντας ανάμεσά τους μια κορδέλα. Στη συνέχεια, λούστε την πλεξούδα, γέρνοντας το κεφάλι προς τα κάτω, μέχρι να γλιστρήσει η κορδέλα. Όσο πιο γρήγορα γλιστρήσει η κορδέλα τόσο πιο απαλά είναι τα μαλλιά σας.

Την αίσθηση της απαλότητας, την δίνει η λεία εξωτερική επιφάνεια κάθε τρίχας. Όσο πιο προστατευμένη και λεία είναι η εξωτερική επιφάνεια των μαλλιών σας, τόσο πιο απαλά είναι.

2ο Τεστ

Λούστε τα μαλλιά σας και στεγνώστε τα ελαφρά με μια πετσέτα. Χρησιμοποιήστε μία χτένα με αραιά δόντια και δείτε μέχρι ποιο μήκος μπορείτε να χτενίσετε χωρίς να τραβάτε με δύναμη. Όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος, τόσο πιο ευκολοχτένιστα είναι τα μαλλιά σας.

Όταν τα μαλλιά σας είναι ευκολοχτένιστα, η τρίχα είναι πιο ελαστική και τα μαλλιά σας είναι πιο εύκολα στο χτένισμα, κρατώντας περισσότερο τη φόρμα τους.

3ο Τεστ

Λούστε και στεγνώστε τα μαλλιά σας. Τυλίξτε μία τούφα μαλλιών σε μία στρογγυλή βούρτσα και πλησιάστε σε έντονο φως. Όσο πιο έντονη είναι η λάμψη του φωτός που βλέπετε στην τυλιγμένη τούφα, τόσο πιο υγιή και λαμπερά είναι τα μαλλιά σας.

Τα μαλλιά σας λάμπουν έντονα όταν η εξωτερική τους επιφάνεια είναι υγιής και αντανακλά το φως που πέφτει επάνω τους.

4ο Τεστ

Τρίψτε τα μαλλιά σας με ένα μπαλόνι ώστε να δημιουργήσετε στατικό ηλεκτρισμό επάνω τους και σηκώστε ψηλά το μπαλόνι. Όσο λιγότερο πετάνε προς το μπαλόνι τα μαλλιά σας, τόσο πιο καλά ενυδατωμένα είναι. Τα καλά ενυδατωμένα μαλλιά είναι απαλά με ελάχιστη τάση για φριζάρισμα και χωρίς αίσθηση ξηρότητας.

Σε περίπτωση που δείτε ότι τα μαλλιά σας υπολείπονται σε κάτι από τα παραπάνω, βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εικόνα τους, έτσι ώστε να είναι και να φαίνονται υγιή.
http://www.ab.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost