Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Aπλες θεραπειες στην πιτυριδα

Πριν κάνετε ντους, πάρτε μαζί σας μία αδιάβροχη βούρτσα. Αφού κάνετε έντονο αφρό, βουρτσίστε απαλά τις ρίζες χωρίς να τις τρίβετε, για να μην ερεθίσετε το δέρμα σας.
Έτσι, το σαμπουάν απλώνεται ομοιόμορφα, πράγμα πολύ πρακτικό για όσους έχουν μακριά μαλλιά. Επίσης, καθαρίζει σε βάθος τις ρίζες και τις απαλλάσσει από την περίσσεια σμήγματος και τον φυσικό μύκητα. Το τριχωτό γίνεται πιο ανθεκτικό και δεν αφήνει νιφάδες. Έπειτα από μερικές εβδομάδες η πιτυρίδα μειώνεται δραστικά και τα μαλλιά είναι πιο υγιή και καθαρά.
Προτιμήστε το κρύο νερό Όταν λούζετε ή στεγνώνετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε κρύο νερό και αέρα που καταπραΰνουν τυχόν ερεθισμούς. Αντίθετα, η θερμότητα ενεργοποιεί τη δράση των σμηγματογόνων αδένων.  Ξεχάστε τα αξεσουάρ Τα μαντήλια, τα καπέλα και οι κορδέλες προκαλούν θερμότητα και εφίδρωση στο τριχωτό της κεφαλής, διεγείροντας τη δράση των σμηγματογόνων αδένων. Τέλος, προσπαθήστε να μην αγγίζετε τα μαλλιά σας, επιλέξτε ένα καλό αντιπιτυριδικό σαμπουάν και μην κάνετε υπερβολική χρήση προϊόντων styling.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost