Κατανάλωνέ το στη δίαιτα
Το γιαούρτι έχει ιδιότητες που μειώνουν το λίπος στην κοιλιά. Οι άνθρωποι που ακολουθούσαν υποθερμιδική δίαιτα, η οποία περιλάμβανε άπαχο γιαούρτι, έχασαν 81% περισσότερο κοιλιακό λίπος από όσους τηρούσαν παρόμοιο πρόγραμμα χωρίς να καταναλώνουν γιαούρτι, όπως διαπιστώθηκε σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί.
Πρόσεξε τη ζάχαρη
Τα 220 γραμμ. του κανονικού γιαουρτιού έχουν περίπου 12 γραμμ. φυσικά σάκχαρα γάλακτος. Ποσότητα 4 γραμμ. περισσότερο αντιστοιχεί σε 1 κουταλάκι του γλυκού πρόσθετη ζάχαρη – αν γράφει 25 γραμμ., τότε είναι επιδόρπιο!
Κάν’ το χορταστικό
Το στραγγιστό γιαούρτι περιέχει σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών, αλλά υπάρχει μια παγίδα: έχει λιγότερο ασβέστιο. Η εναλλαγή μεταξύ κανονικού και στραγγιστού είναι η ιδανική επιλογή.
Επίλεξε με προβιοτικά
Τα προβιοτικά, τα καλά βακτήρια στο γιαούρτι, έχουν συσχετιστεί με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και το χαμηλότερο κίνδυνο ουλίτιδας, ακόμη και ορισμένων τύπων καρκίνου. Δεν έχουν, όμως, όλα τα γιαούρτια επαρκή ποσότητα προβιοτικών, γι’ αυτό διάβασε καλά την ετικέτα. Πρόσθεσε επίσης μέλι: περιέχει πρεβιοτικά, που βοηθούν τα βακτήρια του γιαουρτιού να αναπτυχθούν.
«Έξυπνα» πρόσθετα
Το απλό γιαούρτι με πρόσθετη βιταμίνη D είναι καλή επιλογή, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν έλλειψη σε αυτή. Ωστόσο, απόφυγε τα γιαούρτια που είναι ενισχυμένα με φυτικές ίνες – περιέχουν ινουλίνη, που δεν έχει οφέλη για την καρδιά. Καλύτερα να προσθέσεις δημητριακά ολικής αλέσεως.
Ανακάτεψέ το
Το νερουλό στρώμα που μερικές φορές «κάθεται» πάνω στο γιαούρτι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο. Είναι πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η οποία περιέχει αμινοξέα που χτίζουν μυς. Ανακάτεψέ το, μην το αφαιρείς.
Σέρβιρέ το για βραδινό
- Γαρνίρισε ψητό σολομό με γιαούρτι και άνηθο – η βιταμίνη D στο ψάρι βοηθά να απορροφηθεί το ασβέστιο του γιαουρτιού.
Το γιαούρτι έχει ιδιότητες που μειώνουν το λίπος στην κοιλιά. Οι άνθρωποι που ακολουθούσαν υποθερμιδική δίαιτα, η οποία περιλάμβανε άπαχο γιαούρτι, έχασαν 81% περισσότερο κοιλιακό λίπος από όσους τηρούσαν παρόμοιο πρόγραμμα χωρίς να καταναλώνουν γιαούρτι, όπως διαπιστώθηκε σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί.
Πρόσεξε τη ζάχαρη
Τα 220 γραμμ. του κανονικού γιαουρτιού έχουν περίπου 12 γραμμ. φυσικά σάκχαρα γάλακτος. Ποσότητα 4 γραμμ. περισσότερο αντιστοιχεί σε 1 κουταλάκι του γλυκού πρόσθετη ζάχαρη – αν γράφει 25 γραμμ., τότε είναι επιδόρπιο!
Κάν’ το χορταστικό
Το στραγγιστό γιαούρτι περιέχει σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών, αλλά υπάρχει μια παγίδα: έχει λιγότερο ασβέστιο. Η εναλλαγή μεταξύ κανονικού και στραγγιστού είναι η ιδανική επιλογή.
Επίλεξε με προβιοτικά
Τα προβιοτικά, τα καλά βακτήρια στο γιαούρτι, έχουν συσχετιστεί με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και το χαμηλότερο κίνδυνο ουλίτιδας, ακόμη και ορισμένων τύπων καρκίνου. Δεν έχουν, όμως, όλα τα γιαούρτια επαρκή ποσότητα προβιοτικών, γι’ αυτό διάβασε καλά την ετικέτα. Πρόσθεσε επίσης μέλι: περιέχει πρεβιοτικά, που βοηθούν τα βακτήρια του γιαουρτιού να αναπτυχθούν.
«Έξυπνα» πρόσθετα
Το απλό γιαούρτι με πρόσθετη βιταμίνη D είναι καλή επιλογή, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν έλλειψη σε αυτή. Ωστόσο, απόφυγε τα γιαούρτια που είναι ενισχυμένα με φυτικές ίνες – περιέχουν ινουλίνη, που δεν έχει οφέλη για την καρδιά. Καλύτερα να προσθέσεις δημητριακά ολικής αλέσεως.
Ανακάτεψέ το
Το νερουλό στρώμα που μερικές φορές «κάθεται» πάνω στο γιαούρτι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο. Είναι πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η οποία περιέχει αμινοξέα που χτίζουν μυς. Ανακάτεψέ το, μην το αφαιρείς.
Σέρβιρέ το για βραδινό
- Γαρνίρισε ψητό σολομό με γιαούρτι και άνηθο – η βιταμίνη D στο ψάρι βοηθά να απορροφηθεί το ασβέστιο του γιαουρτιού.
πηγη:http://www.shape.gr