Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Πως να περιποιηθειτε τα ταλαιπωρημενα απο το καλοκαιρι μαλλια σας

Ήλιος, αλάτι και υγρασία είναι αρκετά για να... "ρουφήξουν" όλη τη ζωντάνια από τα βαμμένα μαλλιά σας. Μην απογοητεύστε, υπάρχει λύση για τα ταλαιπωρημένα σας μαλλιά.
1. Τα... πράσινα μαλλιά των κολυμβητών
Συχνά οι κυρίες που έχουν βάψει τα μαλλιά τους ξανθιά το καλοκαίρι τα βλέπουν να γίνονται... πράσινα, κυρίως αν επισκέπτονται πισίνες. Κι αυτό γιατί ο χαλκός που βρίσκεται στο νερό των πισινών και οι πρωτεΐνες των μαλλιών σας δημιουργούν μια περίεργη χημική αντίδραση. Για να φέρετε και πάλι το χρώμα στα... ίσια του λουστείτε με ένα σαμπουάν που φροντίζει το χρώμα των μαλλιών. Σε άλλη περίπτωση ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ένα διάλυμα που θα φτιάξετε από ίση ποσότητα νερού και λευκού ξυδιού. Κάνει θαύματα.
2. Σπασμένες άκρες
Τα μαλλιά σας θα αρχίσουν να σπάνε το καλοκαίρι αν τα ταλαιπωρείτε με το πολύ στυλιζάρισμα. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα και να σώσετε τα μαλλάκια σας, πριν πάτε στο κομμωτήριο ανακατέψτε τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με μια κουταλιά λάδι καρύδας και μια κουταλιά μαλακτικής κρέμας, πλούσιας σε πρωτεΐνες. Απλώστε το μίγμα σε όλα τα μαλλιά σας, καλύψτε τα με ένα πλαστικό σκουφάκι, αφήστε το για μια ώρα και ξεβγάλτε με ζεστό νερό.
3.  Ξεθωριασμένα μαλλιά
Συνήθως δημιουργούνται από τα άλατα που περιέχει το σκληρό νερό. Απλώστε στα μαλλιά σας ένα ειδικό σαμπουάν αναδόμησης του χρώματος, αφήστε το για πέντε λεπτά το πολύ και ξεβγάλτε καλά.
4. Άτονες μπούκλες
Η υγρασία ταλαιπωρεί τις μπούκλες σας και τις κάνει άτονες. Για να τις ζωντανέψετε πασπαλίστε μισή κουταλίτσα αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε μικρή ποσότητα σαμπουάν. Τα ανακατεύετε στην παλάμη σας και λούζετε τα μαλλιά σας. Το αλεύρι κάνει θαύματα κορίτσια.
5. Θολά μαλλιά
Η ζέστη και ο αέρας από τα air conditions κάνει τα μαλλιά σας να χάσουν τη λάμψη σας. Για να τα τονώσετε και να δείχνουν όμορφα και λαμπερά ρίξτε πέντε σταγόνες μηλόξυδου σε ένα μπολ με κρύο νερό και βάλτε το στα μαλλιά σας. Απλώστε το, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν χωρίς πιστολάκι και θα δείτε τα μαλλιά σας να λάμπουν.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost