Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μυστικα για... πλουσια μακρια μαλλια!

Πάντα ονειρευόσουν υγιή και λαμπερά μαλλιά, τα οποία θα ξεπερνούσαν αρκετά σε μήκος το ύψος των ώμων; Όποιος κι αν είναι ο τύπος των μαλλιών σου, ο βασικός κανόνας είναι ένας:
όσο λιγότερο ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου τόσο πιο υγιή θα είναι και τόσο πιο εύκολο θα είναι να μακρύνουν.


1. Φρόντισε το δέρμα του κεφαλιού σου.
Η παραδοσιακή συμβουλή των γιαγιάδων για τα 100 βουρτσίσματα πριν τον βραδινό ύπνο, παραμένει επίκαιρη. Ο λόγος διότι όταν οι τρίχες τις βούρτσας έρχονται σε επαφή με το δέρμα του κεφαλιού, ενεργοποιούν την μικροκυκλοφορία ευνοώντας την ανάπτυξη νέων μαλλιών. Επίλεξε μία βούρτσα από φυσική τρίχα, η οποία ταλαιπωρεί λιγότερο τις τρίχες των μαλλιών σε σχέση με τις μεταλλικές ή τις συνθετικές, τουλάχιστον μέχρι να φτάσουν τα μαλλιά σου στο επιθυμητό μήκος. Ένας ακόμη τρόπος για να ενισχύσεις τη μικροκυκλοφορία στο δέρμα του κεφαλιού και να κάνεις τα μαλλιά να μακρύνουν γρηγορότερα είναι να κάνεις 2-4 φορές το μήνα ένα μασάζ με αιθέρια έλαια από δεντρολίβανο, ευκάλυπτο και λεμόνι σε χλιαρή θερμοκρασία.
2. Αναζήτησε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δυναμώσουν τα μαλλιά από το να λαμβάνεις καθημερινά ένα ειδικό για την περίπτωση συμπλήρωμα διατροφής. Η διατροφολόγος Kimberly Snyder την οποία εμπιστεύονται η Drew Barrymore και η Olivia Wilde, συμβουλεύει να ενισχύσεις τον οργανισμό σου σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, ψευδάργυρο και αμινοξέα. Επίσης, έλεγξε τα αποθέματα σιδήρου στον οργανισμό σου και σε συνεννόηση με τον παθολόγο σου αναπλήρωσε την τυχόν έλλειψή του.
3.Απόφυγε το καθημερινό λούσιμο
Λούζοντας τα μαλλιά συχνότερα από δύο φορές την εβδομάδα, αφαιρείς τα φυσικά έλαια που ενυδατώνουν την τρίχα, με συνέπεια τα μαλλιά να γίνονται εύθραυστα και θαμπά. Χάνοντας την ελαστικότητά τους δημιουργούν ψαλίδα και σπάνε ευκολότερα, γεγονός που τα κάνει να χρειάζονται πιο συχνό «καθάρισμα» στις άκρες και να καθυστερούν να φθάσουν υγιή στο επιθυμητό μήκος. Αλλά εκτός ότι θα πρέπει να αποφεύγεις το πολύ συχνό λούσιμο, σκόπιμο είναι να φροντίζεις να αναπληρώσουν τη χαμένη ελαστικότητα με τα κατάλληλα κοντίσιονερ και μάσκες, που βοηθούν τα μαλλιά να ξεμπερδεύονται χωρίς να σπάνε, ιδιαίτερα όταν είναι αρκετά μακριά.
4.Περιόρισε το σίδερο ισιώματος
Εκτός από τις χημικές διεργασίες που ταλαιπωρούν τα μαλλιά (βαφές, ανταύγειες, περμανάντ κλπ), το σίδερο ισιώματος και το ψαλίδι για μπούκλες, κατατάσσονται στις συσκευές τις οποίες θα πρέπει να αποφεύγεις σε τακτική βάση, επιλέγοντας τη χρήση τους μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνο αφού έχεις απλώσει στα μαλλιά σου προηγουμένως ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα.
5. Κόβε τα μαλλιά λίγο και συχνά
Δεν έχει νόημα να πηγαίνεις στον κομμωτή σας μόνο δύο φορές το χρόνο για να φρεσκάρετε την κουπ των μαλλιών σας με τη δικαιολογία ότι θέλεις να τα μακρύνεις και να τα κόβεις από 3-4 εκατοστά τη φορά. Ιδανικά θα πρέπει να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου κάθε ενάμιση με δύο μήνες για ένα ελαφρύ καθάρισμα στις άκρες, ώστε να μην εξασθενούν και να μη δημιουργείται ψαλίδα.
6.Δεν μακραίνουν εύκολα; Σας πέφτουν; Κάντε κάποιες εξετάσεις καθώς η τρίχα επηρεάζεται από τις ορμόνες και την έλλειψη μετάλλων στον οργανισμό. Αυτά που θα πρέπει να ελέγξετε είναι o σίδηρος και η φεριτίνη, η προλακτίνη, οι ορμόνες του θυρεοειδούς και ο αιματοκρίτης.Δώστε βάση στη διατροφή
Καταναλώστε τις σωστές πρωτεΐνες: Το κύριο συστατικό της τρίχας είναι η κερατίνη, ένα είδος πρωτεΐνης που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας. Θα το βρείτε στα ψάρια, τα πουλερικά, τα αυγά, τα φασόλια και τα φιστίκια Βραζιλίας.Πάρτε τις βιταμίνες σας: Καροτένιο, ψευδάργυρος, σίδηρος και τροφές πλούσιες σε αμινοξέα θα βοηθήσουν την υγεία των μαλλιών σας.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost