Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ; ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ........




Επαγγελματίας μοντέλο σημαίνει να έχεις καλή υγεία, να έχεις ζωντάνια, να μην  κάνεις ποτέ δίαιτα, να είσαι καλλίγραμμη-ος, να έχεις καθαρό δέρμα, λαμπερά μαλλιά και να μπορείς να δουλεύεις πολλές ώρες ασταμάτητα χωρίς να κουράζεσαι.
Ξέρεις  να συμπεριφέρεσαι και πώς να λειτουργείς σε  κάθε περίπτωση, ποτέ να μην  εξάπτεσαι, να μην χάνεις τον έλεγχο σου, να μην βρίζεις, να μην βρίσκεσαι σε δίλημμα ή αμηχανία και ποτέ να μην  αναρωτιέσαι ποιο είναι το σωστό, διότι εκπαιδεύεσαι και ξέρεις. Έχεις σιγουριά, για τον  εαυτό σου και αυτό αντανακλάται στους άλλους.
Να είσαι συνεργάσιμη-ος, ευγενική-ος, καλοί συζητητές, καλοί οικοδεσπότες, να ξέρεις να πεις ΟΧΙ όπου χρειάζεται χωρίς να θίγεται ο άλλος.
Να είσαι έξυπνη-ος, μορφωμένη-ος, όμορφη-ος και καλλιεργημένη-ος. Να ξέρεις πώς να σταθείς μπροστά στο φακό και να εκπέμπεις σιγουριά, αυτοσεβασμό και ζωντάνια.
Να στέλνεις μηνύματα επιτυχίας, ανθρώπου που ξέρει τι θέλει και το διεκδικεί με ηρεμία.
Η επαγγελματίας μοντέλο είναι ο άντρας και η γυναίκα που αποτελούν πρότυπο για όλους τους άντρες και τις γυναίκες όλων των ηλικιών.
Για να είσαι επαγγελματίας μοντέλο δεν αρκεί μόνο ένα όμορφο πρόσωπο και ένα καλοφτιαγμένο σώμα.
Χρειάζεται  οπωσδήποτε ένα ισορροπημένο  εσωτερικό ψυχικό υπόβαθρο, ώστε να εκπέμπουμε την ζωντάνια, την καλοσύνη, την αθωότητα, τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία μας . Έχει αποδειχθεί ότι ο καταναλωτής ταυτίζει υποσυνείδητα το  προϊόν μ’ αυτόν  που το διαφημίζει. Επομένως, αν η έκφραση μας κρύβει πονηριά, αναξιοπιστία και αδεξιότητα, το προϊόν δεν  αγοράζεται και ο καταναλωτής δεν ταυτίζεται.
Οι επαγγελματίες στο χώρο του modeling αυξάνουν τις   πωλήσεις των προϊόντων  διότι υποσυνείδητα ο καταναλωτής πιστεύει πως με την χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος ταυτίζεται με την άψογη εμφάνιση του μοντέλου.
Για να μπορεί κάποιος με τις εκφράσεις  του να μεταφέρει θετικά συναισθήματα, χρειάζονται γνώσεις και καλή εκπαίδευση, όπως έχουμε ήδη αναφέρει. Είναι πολύ δύσκολο ένα άτομο να εκφράζει καλοσύνη όταν ο ίδιος δεν είναι καλός με τον εαυτό του ή να εκφράζει χαρά όταν ο ίδιος δεν είναι χαρούμενος.
 Η δουλειά του μοντέλου είναι μια δύσκολη δουλειά.
Απαιτεί πολυσύνθετη καλλιέργεια του ατόμου, αρετή, καλή εκπαίδευση, θέληση, εγκράτεια, συνέπεια και επαγγελματισμό.
 Στο εξωτερικό τα μοντέλα θαυμάζονται από όλους, διότι το να είσαι μοντέλο σημαίνει ότι είσαι ένα πολυτάλαντο άτομο, με αξιοπρέπεια, ένα άτομο πρότυπο (όπως ανέφερα και παραπάνω).
Μπορούν να στέκονται σε οποιαδήποτε εκδήλωση, δίπλα σε πολύ σημαντικά πρόσωπα και γνωρίζουν το εκάστοτε απαιτούμενο πρωτόκολλο. Είναι οι καλύτεροι  οικοδεσπότες  μιας  εκδήλωσης , είναι σε θέση να μιλούν δημόσια για κοινωνικά θέματα, ομορφαίνουν το χώρο απλά και μόνο με την παρουσία τους.
 Όλοι  επιθυμούν να τους  μοιάσουν και όλοι  θα καμάρωναν να τους  έχουν δίπλα τους .
 Σωστοί επαγγελματίες σημαίνει καλή κοινωνική προβολή και ακριβοπληρωμένη καριέρα για  πολλά χρόνια.
 Τα τελευταία χρόνια μάλιστα στο Γαλλικό και στον Ιταλικό τύπο, όλο και μεγαλύτερης ηλικίας  άτομα καλύπτουν τα εξώφυλλα των περιοδικών ή διαφημίζουν προϊόντα. Μια λανθασμένη εντύπωση που υπάρχει , είναι ότι πολλοί πιστεύουν ότι, αν είμαστε ψηλοί  και  όμορφοι, αρκεί για να γίνουμε μοντέλα. Δυστυχώς δεν είναι ακριβώς έτσι.
 Υπάρχουν χιλιάδες όμορφα πρόσωπα και καλλίγραμμα σώματα στον κόσμο. Γιατί να επιλέξουν εσένα ?
 Είναι μια ερώτηση που απαιτεί απάντηση γι’ αυτούς  που θέλουν να δραστηριοποιηθούν  στο χώρο του MODELING.
Στην χώρα μας υπάρχει παρά πολύ μεγάλος αντί επαγγελματισμός και η πλέον κάκιστη πληροφόρηση σε ότι αφορά το επάγγελμα του μοντέλου. Η ΣΩΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ : Αυτοί που σκέφτονται να δραστηριοποιηθούν σ’αυτό το χώρο θα πρέπει να ξέρουν τι ακριβώς σημαίνει  “model woman or model man” ώστε να ξέρουν τι χρειάζονται, να το κατέχουν και να πετύχουν. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται μια σωστή εκπαίδευση, ώστε να γνωρίσουμε την αντικειμενική εικόνα του εαυτού μας από κάθε άποψη (ψυχικά και σωματικά), να μάθουμε να καλύπτουμε τις ατέλειες μας  και να προβάλλουμε τα χαρίσματα μας  σωστά, να καλλιεργούμε τον εσωτερικό μας  κόσμο. Να μάθουμε να δεχόμαστε τα λάθη μας, να μην εκνευριζόμαστε εύκολα, να μην είμαστε εγωιστές και αλαζόνες.
Απαιτείται να εκπαιδευτούμε στην καλή επικοινωνία, στο διάλογο, στο πώς να εκφραζόμαστε δημόσια, πώς να χειριζόμαστε επαγγελματικά ένα θέμα, σε τι στυλ δουλειάς να στρέψουμε την προσοχή μας και τις προτεραιότητες μας.
 Με εντατική εκπαίδευση, προσωπική δουλεία και θέληση σε δυο χρόνια  γίνεσαι ένας σωστός επαγγελματίας.
 Σου φαίνονται πολλά ; δεν θα έπρεπε. Πηγαίνεις από έξι χρονών σε μια σχολή μπαλέτου για να γίνεις μπαλαρίνα στα δεκαοκτώ σου. Χρειάζεσαι ενάμιση χρόνο για να μάθεις να κρατάς τα λογιστικά βιβλία μιας επιχείρησης, ένα χρόνο για να γίνεις γραμματέας “βασικού μισθού”, ποσά χρόνια πιστεύεις ότι χρειάζεσαι  για να καταφέρεις να κερδίζεις το λιγότερο εξακόσια με εννιακόσια ευρώ σε κάθε εμφάνιση  ; Δεν αξίζει να προσφέρεις δυο χρόνια  για να μπορείς να αμείβεσαι με τόσα χρήματα ;
Σκέφθηκες ποια πρέπει να είναι η κατάρτιση σου, ώστε να πετύχεις στον τομέα αυτό;
 Αν πράγματι σε ενδιαφέρει μια καριέρα στο χώρο του MODELING, αν πράγματι θέλεις  να είσαι ένα λαμπερό-επιτυχημένο μοντέλο στα 30 η 40 η 50 χρόνια σου, τότε χρειάζεσαι να ετοιμάσεις  τον  εαυτό  σου κατάλληλα, να αποκτήσεις  γνώσεις μιας ζωής, να μάθεις  να εξελίσσεις   τον εαυτό σου συνεχώς και να προβάλλεσαι  σωστά.
Το μεγάλο ανταγωνισμό τον αντιμετωπίζουμε με τις γνώσεις που αποκτάμε και την επιτυχία, την κατακτάμε με σωστή στρατηγική.

http://www.gothraki.com/%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B9/

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost